Bassengduk - Bassengpose - Liner - Bassengkledning - Dukbekledning

Bassengpose
Skal du bygge nytt basseng eller skifte ut duken på eksisterende basseng så vil en prefabrikkert bassengpose i PVC være den enkleste og raskeste løsningen. Dette er desidert det enkleste dersom du skal gjøre jobben selv. Forventet levetid er 10-20 år. Tykkelsen velges mellom 0.5mm og 0.75mm.
Prefabrikkerte bassengposer for stålplatebassenger lages med en standard tykkelse på 0.5mm.
Bassengposer lages med undermål slik at de strekker seg pent på plass når de fylles med vann.
For å unngå rynker og folder så benytter vi vakuum (støvsuger) under monteringen.
Vi anbefaler generelt montering av bassengduk (bassengpose og sveiset duk) på en solrik dag med temperaturer over 12 grader C, men ikke for varmt da vil man kunne deformere duken under arbeidet.
Er underlaget av betong, tre eller ujevnt så anbefaler vi å lime på en tykk underlagsfilt.
Underlaget er bestemmende for resultatet.

NETTBUTIKK-LAGERSTATUS & PRISER       Mønster
Ønsker du mønster på bunn eller hele duken så er dette overkommelig.
Mønster på bunnen reduserer synligheten av ujevnheter, spor, smuss og skitt.
Border på toppen kan være pent men vi fraråder dette da en unøyaktig montering vil kunne gi ett dårlig visuelt inntrykk.

Spesialmål og fasonger
Trenger du en pose med spesialmål så oppgi nøyaktig alle innvendige dybder, lengde og bredde med evnt. slipp på kanter og radius i hjørner. Velg så om du ønsker overlapp på kanten som festes med en festelist eller om du ønsker å benytte en snap-in festeskinne for LINERLOCK systemet hvor duken må påsveises fra fabrikk tilhørende mothake øverst på dukkanten. For kompliserte fasonger sender vi deg en tegning du må målsette med kordinater. Se menyvalg i bunn av denne siden.

Trapper og utsparinger
Bassengposer kan lages med trappeformer hvor øverste trinnet bør være lengst mulig under vann slik at posen vil holde seg pent på plass. Standard trinn høyde er 20 cm med 30cm dybde.
Det smarteste er å benytte standard trapper som kommer ferdig fra fabrikk med flens og tetningslister hvor de er laget av glassfiber med gelcoate overflate som kan bestilles i tilhørende riktig farge.

Når uhellet er ute
Dersom man skulle få skadet duken så kan man lappe mens det er vann i bassenget. Til dette har vi rimelige reparasjonssett med duk og spesial PVC lim. Det beste er å lappe på begge sider dersom mulig.
Dersom problemer med å lokalisere hullet så kan vi leie ut utstyr for lekkasjesøking.

Rengjøring og Kjemikalier
Til å holde vannlinjen ren benytter vi en LINER-RENS som ikke reagerer med klor eller forurenser bassengvannet. Bruk en filt eller børste dersom skitten sitter godt.
Ettersom årene går så vil vannlinjen bli blekere og falmet grunnet en kombinasjon av sol og kjemikalier.
Dette er helt normalt og ikke til å unngå.

Sveiset bassengduk
En lang mer solid løsning er tradisjonell sveiset duk, dette må utføres av fagfolk da dette er et eget fag med spesialkompetanse. Duken er 1.5mm tykk med armering i senter. Finnes i åtte forskjellige farger, fire grunnfarger og seks forskjellige mønstre. Forventet levetid er minst 25 år. Duken er garantert for 10 år i temperatur opp til 34°C. Ypperlig i offentlige bassenger og der det er komplekse bassengfasonger. Private velger dette fortrinnsvis når konstruksjonen er vanskelig å utføre med bassengpose.  
Her må vi sende ut en fagmann for å måle opp og kontrollere underlaget før tilbud kan gies.
Duken sveises på stedet og forsegles i alle snittflater med farget sveisevæske. Skjøter varmes opp og pressveises sammen med jernrulle. Duken festes oppe på bassengkrona med stifter/spiker og bøyes over kanten og nedover veggen. Det må vannforsegles (tettes) mellom duken og murkrona for å unngå vannfolder på duken dersom vanninntrengning via fliser, toppdekke eller kantstein.
Det bør også lages drenshull under duken på lave punkter for å unngå vannfolder dersom lekkasjer.
Arbeider rund trapper og vinkler fordyrer leveransen kraftig. Det benyttes sklisikre belegg i trapper o.l.  
Sveiset bassengduk kan gir normalt en høy prisøkning i forhold til bassengposer.     

Montering av prefabrikert bassengpose
Mont/sveising av Alkorplan 2000 (1.5mm)
Fargevalg og border Alkorplan 2000 & Alkorplan 3000 (Sveise duk)
Brosjyre Alkorplan 2000 & Alkorplan 3000 (Sveise duk)
Brosjyre Alkorplan sklisikker sveise duk